Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa, aromatyczna propozycja z kuchni hiszpańskiej
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 114
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1222
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25576
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 114
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1222
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25576
Składniki
Przekroić granaty na pół, wybrać nasiona. Odłożyć 1/3 szklanki, pozostałe umieścić z cukrem w rondlu. Zalać wodą i gotować nie doprowadzając do wrzenia, aż cukier się rozpuści. Przecedzić do niewielkiego naczynia i odstawić.
Rozgrzać połowę oliwy w dużym rondlu, smażyć kurczaka, aż się przyrumieni z obu stron. Wyjąć.
W tym samym rondlu rozgrzać pozostałą oliwę, smażyć cebulę i czosnek, mieszając aż cebula będzie miękka. Dodać mąkę i przyprawy, podgrzewać, mieszać ok. 1 min lub do chwili , gdy masa lekko zbronzowieje i będzie sucha. Dodawać stopniowo bulion, stale mieszać, a następnie płyn z granatów. Podgrzewać, nie przerywać mieszania, aż sos zawrze i nieco zgęstnieje.
Włożyć kurczaka z powrotem do rondla, podgrzewać na małym ogniu, pod przykryciem, ok 5 min. dodać zachowane nasiona z granatu, migdały i kolendrę.