Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mało skomplikowane, smaczne i sycące.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 129
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 49
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13495
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 129
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 49
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13495
Składniki
Ćwiartki z kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, z dodatkiem pieprzu i curry. Mięso wyjąć z garnka. Dwie szklanki wywaru drobiowego wykorzystać do sosu, resztę można zamrozić, zawsze może się przydać jako baza do innego sosu lub zupy. Sos z zielonego groszku: Do wywaru drobiowego wrzucić osączony zielony groszek, gotować kilka minut. Następnie przestudzić, zmiksować, wlać śmietankę, ponownie podgrzać, ale już nie gotować. Paprykę obrać, pokroić w paski, podsmażyć na maśle, wrzucić do sosu. Całość zamieszać, doprawić do smaku jeżeli to konieczne. Kurczaka przed podaniem włożyć do sosu, podgrzać. Smacznego.