Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mało skomplikowane, smaczne i sycące.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1399
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 382
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1399
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 382
Składniki
Ćwiartki z kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, z dodatkiem pieprzu i curry. Mięso wyjąć z garnka. Dwie szklanki wywaru drobiowego wykorzystać do sosu, resztę można zamrozić, zawsze może się przydać jako baza do innego sosu lub zupy. Sos z zielonego groszku: Do wywaru drobiowego wrzucić osączony zielony groszek, gotować kilka minut. Następnie przestudzić, zmiksować, wlać śmietankę, ponownie podgrzać, ale już nie gotować. Paprykę obrać, pokroić w paski, podsmażyć na maśle, wrzucić do sosu. Całość zamieszać, doprawić do smaku jeżeli to konieczne. Kurczaka przed podaniem włożyć do sosu, podgrzać. Smacznego.