Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziemniaczanej panierce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13939
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1607
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15674
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6368
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13939
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1607
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15674
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6368
Składniki
Filety z kurczaka umyj, osusz, potnij na cienkie kotlety. Posyp je przyprawą do kurczaka, odstaw na godzinę, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Obierz i umyj ziemniaki. Zetrzyj je na tarce jarzynowej o cienkich oczkach. Lekko odciśnij masę. Tak samo zetrzyj marchewkę. Oba przełóż do miseczki. Koperek opłucz, osącz, drobniutko posiekaj, wsyp do ziemniaków. Wbij jajka, wsyp przyprawę do ziemniaków, mąkę. Wymieszaj. Panierkę przypraw lekko solą.
3. Obtaczaj kotlety z obu stron. Smaż na gorącym tłuszczu, aby na powierzchni kotletów utworzyła się złocista chrupiąca skórka. Podaj z pieczywem lub ryżem i sałatką.
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>Źródło: Bella Relaks