Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziemniaczanej panierce"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Filety z kurczaka umyj, osusz, potnij na cienkie kotlety. Posyp je przyprawą do kurczaka, odstaw na godzinę, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Obierz i umyj ziemniaki. Zetrzyj je na tarce jarzynowej o cienkich oczkach. Lekko odciśnij masę. Tak samo zetrzyj marchewkę. Oba przełóż do miseczki. Koperek opłucz, osącz, drobniutko posiekaj, wsyp do ziemniaków. Wbij jajka, wsyp przyprawę do ziemniaków, mąkę. Wymieszaj. Panierkę przypraw lekko solą.
3. Obtaczaj kotlety z obu stron. Smaż na gorącym tłuszczu, aby na powierzchni kotletów utworzyła się złocista chrupiąca skórka. Podaj z pieczywem lub ryżem i sałatką.
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>Źródło: Bella Relaks