Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 295
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 801
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 936
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 295
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 801
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 936
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą, pieprzem, papryką i tymiankiem..
Czosnek podziel na ząbki.
Pięć ząbków obierz i pokrój na plasterki.
Obrane ząbki rozetrzyj z masłem, i posmaruj powstałą masą kurczaka.
. Pozostałe ząbki czosnku włóż razem z gałązką rozmarynu do środka tuszki i zepnij.
Kurczaka włóż do brytfanny i wstaw do piekarnika.
Piecz 60 minut w 200 st. C.
Od czasu do czasu podlej - najpierw wodą, a następnie wytwarzającym się sosem.
Podawaj z podsmażonymi ziemniakami