Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą, pieprzem, papryką i tymiankiem..
Czosnek podziel na ząbki.
Pięć ząbków obierz i pokrój na plasterki.
Obrane ząbki rozetrzyj z masłem, i posmaruj powstałą masą kurczaka.
. Pozostałe ząbki czosnku włóż razem z gałązką rozmarynu do środka tuszki i zepnij.
Kurczaka włóż do brytfanny i wstaw do piekarnika.
Piecz 60 minut w 200 st. C.
Od czasu do czasu podlej - najpierw wodą, a następnie wytwarzającym się sosem.
Podawaj z podsmażonymi ziemniakami