Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w ziołowej panierce

Kurczak w ziołowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3768

Dodano:

Odsłon: 847

Kurczak przygotowany według tego przepisu jest kruchy, soczysty i bardzo aromatyczny. Polecam!

Składniki

  • Pierś z kurczaka- 1 podwójna
  • jajka- 3 szt.
  • mleko- 2 łyżki
  • tarta bułka- 1/2 szklanki
  • słodka papryka- 1 łyżeczka
  • tymianek- 1 łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak w ziołowej panierce

Przygotowanie

  1. Każdą pierś podziel wzdłuż na dwie części tak, żeby powstały 4 kotlety. Lekko rozbij je tłuczkiem do mięsa. Posól i popieprz z każdej strony. Jajka połącz z mlekiem. Bułkę wymieszaj ze słodką papryką i tymiankiem. Mięso panieruj kolejno w jajku i tartej bułce z przyprawami. Usmaż na złoto z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń