Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak we włoskim stylu

Kurczak we włoskim stylu

Autor:

Przepisów i artykułów: 347 Ocena: 6642

Dodano:

Odsłon: 4247

Kto powiedzial, ze caprese to tylko nazwa salaty? Z tych samych skladników i z fileta z piersi kurczaka moze powstac smaczne i nietuzinkowe danie... i to wciagu 30 minut. Idealny posilek na obiad lub kolacje.

Składniki

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 - 2 pomidory
  • kilka liści bazylii
  • garść roszpunki
  • 1 dymka
  • sól i pieprz
  • SOS MIODOWO-MUSZTARDOWY:
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz
  • PONADTO:
  • bagietka lub bułeczka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak we włoskim stylu

Przygotowanie

  1. Pokroic fileta w poprzek w zależności od jego wielkości 6-7 razy (nie przecinajac do konca!). Doprawic sola i pieprzem.
    Pokrojone w plastry pomidory, mozzarelle i liscie bazylii wlozyc do "kieszonek" kurczaka.. Nadzianego fileta wlozyc do natluszczonego naczynia zaroodpornego i piec w temp. 200° C 20 - 25 minut, w zalezności od grubości fileta.

  2. W tym czasie przygotowac salate, zrobic ze wszystkich skladników dressing, polac nim roszpunke i dodac dymke, pozostale pomidory i mozzarelle. Pokroic bagietke.

  3. Fileta posypac pokrojona dymka, podac z salata i bagietka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń