Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub ziemniaki. Również sam w sobie smak kurczaka jest bardzo dobry i specyficzny więc bardzo polecam.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2863
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2863
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Części kurczaka myjemy, suszymy i doprawiamy ziołami sól, pieprz ziołowy. Do garnka wlewamy na dno wody wkładamy kurczaka.
Śliwkę suszoną kroimy na kawałki
Czosnek obieramy i również kroimy na kawałki.
Garść bazylii kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy z pozostałymi składnikami do kurczaka w garnku. Dodajemy również Sos Worcester i to dużo, by było czuć smak i wszystkie składniki przeszły tym smakiem. Dusimy danie pod przykryciem do miękkości mięsa, czyli około 30-45 minut. Podczas duszenia obracamy mięso w garnku.
Jak mięso jest miękkie to wykładamy na talerz polewamy powstałym sosem i życzę smacznego. Możemy dodać ulubione dodatki takie jak ryż lub ziemniaki