Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów mięsa na słodko.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 620
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 620
Składniki
Mięso z kurczaka kroimy na paski, smażymy na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą i pokrojoną w zapałkę marchewkę. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę, chwilę smażymy, dodajemy pokrojonego w julenkę pora, sos sojowy, ananasa razem z zalewą, trawę cytrynową, pieprz, kaffir, cukier, bulion drobiowy i dusimy pod przykryciem 20 minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do całości i dokładnie rozprowadzamy. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem.