Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może tak trudno wygląda ale w praktyce jest to bardzo proste danie. Pomieszanie różnych składników daje niepowtarzalne uczucia smakowe.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5937
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5937
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
Ananas również obieramy i kroimy w grubą kostkę.
Pierś kroimy w kostkę, dodajemy sól, pieprz, soja sos. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinkę.
Na patelni podgrzewamy olej dodajemy pokrojone: cebula, pieczarki, ananas, pomidor, dodajemy sól i pieprz mieszamy i smażymy do rozwalenia pomidorków.
Następnie dodajemy połamane kawałki sera pleśniowego i podsmażamy.
Na koniec dodajemy kawałki kurczaka. Całość smażymy mieszając ale nie długo ponieważ warzywa są już miękkie a pierś musi być soczysta.
W tzw międzyczasie gotujemy na sypko kaszę nakładamy na talerz i dodajemy naszego kurczaczka z ananasem i do dzieła. SMACZNEGO