Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w tym wydaniu przypadnie każdemu do gustu. Jest łatwy i dziecinnie prosty w wykonaniu.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 727
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 473
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 727
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 473
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć i odciąć nadmiar tłuszczu.
Przyprawę wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć całego kurczaka.
Cebulę pokroić w piórka i obłożyć nią kurczaka, również wnętrze.
Tak przygotowanego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego i zostawić w lodówce na 12 - 24 godz.
Piec w piekarniku bez przykrycia ok 1,5 - 2 godz w 180 stopniach. Kurczaka można podać z ziemniakami lub ryżem.