Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w tym wydaniu przypadnie każdemu do gustu. Jest łatwy i dziecinnie prosty w wykonaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1016
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2185
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1016
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2185
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć i odciąć nadmiar tłuszczu.
Przyprawę wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć całego kurczaka.
Cebulę pokroić w piórka i obłożyć nią kurczaka, również wnętrze.
Tak przygotowanego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego i zostawić w lodówce na 12 - 24 godz.
Piec w piekarniku bez przykrycia ok 1,5 - 2 godz w 180 stopniach. Kurczaka można podać z ziemniakami lub ryżem.