Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w tym wydaniu przypadnie każdemu do gustu. Jest łatwy i dziecinnie prosty w wykonaniu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414239
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414239
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2263
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć i odciąć nadmiar tłuszczu.
Przyprawę wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć całego kurczaka.
Cebulę pokroić w piórka i obłożyć nią kurczaka, również wnętrze.
Tak przygotowanego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego i zostawić w lodówce na 12 - 24 godz.
Piec w piekarniku bez przykrycia ok 1,5 - 2 godz w 180 stopniach. Kurczaka można podać z ziemniakami lub ryżem.