Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w tym wydaniu przypadnie każdemu do gustu. Jest łatwy i dziecinnie prosty w wykonaniu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 272
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2742
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 887
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1640
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14414
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 272
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2742
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 887
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1640
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14414
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć i odciąć nadmiar tłuszczu.
Przyprawę wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć całego kurczaka.
Cebulę pokroić w piórka i obłożyć nią kurczaka, również wnętrze.
Tak przygotowanego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego i zostawić w lodówce na 12 - 24 godz.
Piec w piekarniku bez przykrycia ok 1,5 - 2 godz w 180 stopniach. Kurczaka można podać z ziemniakami lub ryżem.