Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka w wersji fit. Pyszny, soczysty i kruchy. Polecam.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19304
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19304
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Składniki
Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przygotuj marynatę. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę. Przekrój na pół. Wyciśnij sok z jednej połówki. Oliwę połącz z sokiem i octem. Dodaj musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posmaruj mięso. Odstaw na min. 2 godziny. Mozzarellę pokrój na małe kawałki. Drugą cytrynę pokrój na cienkie plasterki. Mięso poprzecinaj po skosie 3 razy każdą pierś (tworząc tzw. kieszonki). Do każdego nacięcia włóż po kawałku cytryny i mozzarelli. Piecz w naczyniu wysmarowanym tłuszczem pod przykryciem w 200 stopniach C przez ok. 45 minut. Odkryj mięso, posyp tymiankiem. Jeszcze chwilę zapiekaj.