Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka w wersji fit. Pyszny, soczysty i kruchy. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20844
Składniki
Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przygotuj marynatę. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę. Przekrój na pół. Wyciśnij sok z jednej połówki. Oliwę połącz z sokiem i octem. Dodaj musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posmaruj mięso. Odstaw na min. 2 godziny. Mozzarellę pokrój na małe kawałki. Drugą cytrynę pokrój na cienkie plasterki. Mięso poprzecinaj po skosie 3 razy każdą pierś (tworząc tzw. kieszonki). Do każdego nacięcia włóż po kawałku cytryny i mozzarelli. Piecz w naczyniu wysmarowanym tłuszczem pod przykryciem w 200 stopniach C przez ok. 45 minut. Odkryj mięso, posyp tymiankiem. Jeszcze chwilę zapiekaj.