Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z dymką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Kurczaka umyj. 2 łyżki masła utrzyj z sokiem z cytryny, solą, ziołami. Posmaruj kurczaka, także pod skórą. Nafaszeruj cząstkami cytryny, 3 ząbkami czosnku i ziołami.
Zwiąż nogi, przywiąż skrzydła do korpusu. Ułóż w brytfannie, posmaruj resztą masła, piecz 30 min w 200°C.
Oczyść warzywa, pokrój na duże kawałki, dołóż do mięsa z resztą czosnku oraz ziół. Skrop olejem, piecz 20 min w 180°C. Wysuń, posmaruj majonezem, piecz kolejne 20 min (skórka się zezłoci).Źródło: Świat kobiety