Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na kurczaka...
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 321
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 495
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 321
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 495
Składniki
Grzyby namoczyć w gorącej wodzie - około 15 minut Kurczaka pokroić w paski. Marynować go przez 15 minut w sosie sojowym, pieprzu, papryce i sosie rybnym.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i delikatnie podsmażyć drobno pokrojony czosnek. Dodać pokrojony w cienkie plasterki imbir i podsmażyć kilka minut. Zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka. Podsmażyć go tak długo aż zmięknie i zmieni kolor. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć aż do jej zmiękczenia. Wsypać brązowy cukier, mieszać i czekać aż się rozpuści. Następnie dorzucić pokrojone na grubsze kawałki grzybki moon . Podsmażyć dalej przez około 10 minut. Pod koniec dosypać świeżą bazylię (posypałem suszoną bo świeżej nie miałem). Podawać z ryżem, ozdobić papryką pokrojoną w paseczki.