Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na kurczaka...
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 305
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14697
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1728
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16972
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 305
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14697
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1728
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16972
Składniki
Grzyby namoczyć w gorącej wodzie - około 15 minut Kurczaka pokroić w paski. Marynować go przez 15 minut w sosie sojowym, pieprzu, papryce i sosie rybnym.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i delikatnie podsmażyć drobno pokrojony czosnek. Dodać pokrojony w cienkie plasterki imbir i podsmażyć kilka minut. Zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka. Podsmażyć go tak długo aż zmięknie i zmieni kolor. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć aż do jej zmiękczenia. Wsypać brązowy cukier, mieszać i czekać aż się rozpuści. Następnie dorzucić pokrojone na grubsze kawałki grzybki moon . Podsmażyć dalej przez około 10 minut. Pod koniec dosypać świeżą bazylię (posypałem suszoną bo świeżej nie miałem). Podawać z ryżem, ozdobić papryką pokrojoną w paseczki.