Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z Kalerosse na słodko

Kurczak z Kalerosse na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 950 Ocena: 25230

Dodano:

Odsłon: 674

Tym razem zapraszam na przepis z wykorzystaniem kalerosse na ciepło. W połączeniu z kurczakiem, cebulką i nutką słodkości smakuje wybornie. Koniecznie musicie spróbować tego nowego warzywa, bo jest smaczne, zdrowe i może znaleźć szerokie zastosowanie w Waszej kuchni :)

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 1 cebula biała
  • 150 g kalerosse
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1,5 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • sól i pieprz
  • + ryż jaśminowy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w paski i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy kawałki kurczaka i smażymy go przez około 3 minuty. Następnie dodajemy kalerosse, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy wszystko przez chwilę. Na koniec dodajemy łyżeczkę miodu oraz ciemny sos sojowy i dusimy całość pod przykryciem przez około 2 minuty. Danie doprawiamy do smaku solą (opcjonalnie) i podajemy z ryżem jaśminowym.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 19 grudnia 2016 przepysznie się prezentuje ten wyborny zestaw ;-) super danie mniamm :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 18 grudnia 2016 Wygląda super, a smakuje pewnie jeszcze lepiej.
Może na szczęście nie mam kalerosse, bo już bym zmienił plany na dzisiejszy obiad...
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń