Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zapraszam na przepis z wykorzystaniem kalerosse na ciepło. W połączeniu z kurczakiem, cebulką i nutką słodkości smakuje wybornie. Koniecznie musicie spróbować tego nowego warzywa, bo jest smaczne, zdrowe i może znaleźć szerokie zastosowanie w Waszej kuchni :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1408
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5684
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1408
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5684
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w paski i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy kawałki kurczaka i smażymy go przez około 3 minuty. Następnie dodajemy kalerosse, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy wszystko przez chwilę. Na koniec dodajemy łyżeczkę miodu oraz ciemny sos sojowy i dusimy całość pod przykryciem przez około 2 minuty. Danie doprawiamy do smaku solą (opcjonalnie) i podajemy z ryżem jaśminowym. Życzę smacznego! :)