Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie z delikatnym mięsem, cukinią i papryką w kremowym sosie śmietanowym, podane z chrupiącymi kopytkami, to propozycja na sycący obiad pełen smaków. To połączenie prostych składników i przypraw tworzy wyjątkowy posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10331
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10331
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
1.Przygotowanie mięsa: Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry, solą, oregano, bazylią, słodką oraz ostrą papryką. Następnie smażymy na rozgrzanej oliwie, aż mięso się zarumieni.
2. Dodanie warzyw: Cebulę i czosnek obieramy, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Smażymy przez chwilę, aż cebula się zeszkli.
3. Dodanie cukinii i papryki: Cukinię kroimy w półplasterki, a paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w małe paseczki. Warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy szklanką wody i dusimy całość, aż warzywa zmiękną.
4. Zagęszczenie sosu: Do potrawy wlewamy śmietanę i gotujemy przez dwie minuty, mieszając, aby sos się połączył.
5. Przygotowanie kopytek: Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy kopytka, aż będą złociste i chrupiące.
6. Podanie: Danie serwujemy z kopytkami oraz ulubioną surówką. 7. Smacznego!