Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi szybkie obiady to ten przepis będzie idealny. Aromatyczny kurczak z dodatkiem musztardy i soku z pomarańczy. Poleć bardzo ten przepis, bo jest bardzo łatwy, szybki i smaczny:-)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3782
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 953
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3782
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 953
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Składniki
Filety pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać oliwę, sól, pieprz oraz paprykę czerwoną. Dobrze wymieszać. Włożyć do lodówki na 15 minut. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Brokuł ugotować w naczyniu do gotowania na parze. Zamarynowane mięso smażyć na złoty kolor ok 8 minut. Następnie dodać rozgnieciony ząbek czosnku i dusić jeszcze 2 minuty. Sok pomarańczowy wymieszać z musztardą i dodać do kurczaka. Wymieszać. Dusić minutę. Gotowe mięso połączyć z makaronem brokułem oraz płatkami migdałów. Smacznego!