Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy kurczaka z ostrej marynaty, wiec robiąc marynatę daję różne przyprawy, łącznie z papryką chili.
nóż, miska , ręcznik papierowy, blaszka,
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19753
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2897
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3979
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19753
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2897
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3979
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę połączyć z sobą razem z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem . Kurczaka oczyścić, umyć, pokroić na porcje, osuszyć natrzeć dokładnie marynatą i zostawić na 60 minut w chłodnym miejscu. Następnie kurczaka ułożyć na blasze, włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni, podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia a w razie konieczności ciepłą wodą. Pieczemy w zależności od wielkości kurczaka u mnie było to ponad 1,5 godziny. Rada; 1 kg, kurczaka to 1 godzina pieczenia.