Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-02-2010
Wspaniałe połączenie kurczaka z masłem orzechowym i imbirem to istna eksplozja smaku!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Do dużej miski wsypać składniki: masło orzechowe, sos sojowy, cukier oraz oliwę- wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kurczaka wraz z posiekanym czosnkiem i imbirem na złoty kolor. Gdy kurczak się już podsmaży dodać wcześniej połączone składniki i dokładnie wszystko razem wymieszać, dodać szklankę wody i przykryć na 5 min ( kurczak stanie się wtedy bardziej soczysty) w między czasie dodać sól oraz pieprz do smaku, wg upodobań. Kurczaka podawać z ryżem posypanego pietruszką. SMACZNEGO życzę:)