Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-02-2010
Wspaniałe połączenie kurczaka z masłem orzechowym i imbirem to istna eksplozja smaku!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Składniki
Do dużej miski wsypać składniki: masło orzechowe, sos sojowy, cukier oraz oliwę- wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kurczaka wraz z posiekanym czosnkiem i imbirem na złoty kolor. Gdy kurczak się już podsmaży dodać wcześniej połączone składniki i dokładnie wszystko razem wymieszać, dodać szklankę wody i przykryć na 5 min ( kurczak stanie się wtedy bardziej soczysty) w między czasie dodać sól oraz pieprz do smaku, wg upodobań. Kurczaka podawać z ryżem posypanego pietruszką. SMACZNEGO życzę:)