Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-02-2010
Wspaniałe połączenie kurczaka z masłem orzechowym i imbirem to istna eksplozja smaku!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1618
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1618
Składniki
Do dużej miski wsypać składniki: masło orzechowe, sos sojowy, cukier oraz oliwę- wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kurczaka wraz z posiekanym czosnkiem i imbirem na złoty kolor. Gdy kurczak się już podsmaży dodać wcześniej połączone składniki i dokładnie wszystko razem wymieszać, dodać szklankę wody i przykryć na 5 min ( kurczak stanie się wtedy bardziej soczysty) w między czasie dodać sól oraz pieprz do smaku, wg upodobań. Kurczaka podawać z ryżem posypanego pietruszką. SMACZNEGO życzę:)