Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-02-2010
Wspaniałe połączenie kurczaka z masłem orzechowym i imbirem to istna eksplozja smaku!
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 31
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 31
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 66
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 501
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 31
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 31
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 66
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 501
Składniki
Do dużej miski wsypać składniki: masło orzechowe, sos sojowy, cukier oraz oliwę- wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kurczaka wraz z posiekanym czosnkiem i imbirem na złoty kolor. Gdy kurczak się już podsmaży dodać wcześniej połączone składniki i dokładnie wszystko razem wymieszać, dodać szklankę wody i przykryć na 5 min ( kurczak stanie się wtedy bardziej soczysty) w między czasie dodać sól oraz pieprz do smaku, wg upodobań. Kurczaka podawać z ryżem posypanego pietruszką. SMACZNEGO życzę:)