Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, które zaskakuje bogactwem aromatów i tekstur, a jednocześnie jest stosunkowo proste do przygotowania.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13609
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13609
Składniki
Pierś kroimy w grubsze kawałki doprawiamy sypkimi przyprawami sosem sojowym i miodem. Odstawiamy na kilka godzin lub na noc. Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę smażymy do zrumienienia następnie dodajemy pieczarki i czosnek. Doprawiamy solą pieprzem i vegetą Gdy pieczarki odparują dodajemy mąkę. Zalewany odrobina bulionu i cała śmietaną. Kurczaka wyciągamy wcześniej z lodówki. Na patelni kładziemy papier do pieczenia wlewamy olej i obsmażamy na złoty kolor. Kurczaka dodajemy do sosu i chwilę dusimy. Na koniec wrzucam pietruszke. Podajemy z ryżem.