Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z mozzarellą i orzechami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1933
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1933
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
70 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 5 porcji
Mięso płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam z obu stron solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki kroję, wrzucam do blendera, dodaję orzechy, pestki słonecznika, obrany czosnek, oliwę i ocet balsamiczny. Całość miksuję na papkę. Dokładnie nacieram nią mięso z obu stron.
Wkładam mięso do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozkładam mozzarellę pokrojoną w grube plastry.
Kurczaka piekę mniej więcej 45 min w temp. 180-200oC, na rumiano.
Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie