Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z nadzieniem serowo brokułowym to smaczne i proste w przygotowaniu danie, które zachwyca delikatnością mięsa i aromatycznym farszem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3128
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3128
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Przygotuj kurczaka. Piersi oczyść i osusz papierowymi ręcznikami. Ostrym nożem zrób głęboką kieszonkę w każdej z nich.
W miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy i natrzyj nimi mięso z każdej strony. Całość odstaw.
Przygotuj nadzienie. Brokuły drobno posiekaj, ser cheddar zetrzyj na tarce.
W misce wymieszaj brokuł, cheddar i ricottę. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami.
Złóż kurczaka. Nakładaj po 1-2 łyżki nadzienia do każdej kieszonki. Zabezpiecz kurczaka wykałaczkami.
W miseczce ubij jajka razem z musztardą na pianę. Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą.
Bierz kurczaka i maczaj go najpierw w mieszance jajecznej, a następnie panieruj w bułce tartej. Odkładaj gotowe kawałki mięsa do naczynia żaroodpornego.
Wstaw danie do piekarnika nastawionego na 180 st. Celsjusza i piecz przez 35-45 minut, aż mięso osiągnie temperaturę wewnętrzną 75 st. Celsjusza.
Kurczaka z nadzieniem serowo brokułowym wyjmij i odstaw na 5 minut. Możesz na ostatnie 3 minuty włączyć funkcję przyrumieniania.
Danie podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu, najlepiej z dodatkiem lekkiej surówki.