Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 48
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 251
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 48
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 251
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę zmieszac z przyprawami.
Od skrzydełek odciąc piórka, podzielic na pół. Obtoczyc w mące z przyprawami i zezłocic na rozgrzanym oleju. Przełożyc do rondla, dodac wywar i dusic na wolnym ogniu ok. 15 min. (udka dusimy 30-40 minut).
Wlac śmietanę i wolno gotowac przez 5 minut.
Podawac z makaronem polanym masłem i surówką. Smacznego.