Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten przepis również zobaczyłam w tv, wypróbowałam bardzo dobre azjatyckie danie.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 282
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 282
Składniki
Podsmażamy posiekana cebulę z czosnkiem oraz papryką chili, dodajemy pokrojona w kostkę pierś z kurczaka smażymy kilka minut, wlewamy mleko kokosowe, dodajemy pastę curry dusimy wszystko przez kilka minut
Do podduszonego kurczaka dodajemy pędy bambusa, wsypujemy pieczarki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w paski, mini kolby pokrojone w plasterki, doprawiamy solą posypujemy kolendrą lub natka pietruszki. Podajemy z ryżem. Danie to jest w wersji ostrej, jeżeli ktoś woli mniej pikantne wystarczy dodać mniej chili i pasty curry.