Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka można podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Oto jeden z nich:
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do miski. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską. Odstawić na pół godziny. Olej wlać na rozgrzaną patelnię, włożyć mięso i smażyć przez 10 minut na wolnym ogniu. Wlać bulion, doda pokrojone suszone pomidory, pastę pomidorową , pikantny sos z daktylami i pastę Piri-Piri. Kiedy mięso zmięknie, dodać pokrojony serek śmietankowy. Mieszać aż się rozpuści a sos zgęstnieje. Doprawić wg własnego smaku. Podać z ryżem. Udekorować natką pietruszki.