Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka można podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Oto jeden z nich:
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 92
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40740
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1123
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 272
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3472
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 92
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40740
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1123
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 272
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3472
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do miski. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską. Odstawić na pół godziny. Olej wlać na rozgrzaną patelnię, włożyć mięso i smażyć przez 10 minut na wolnym ogniu. Wlać bulion, doda pokrojone suszone pomidory, pastę pomidorową , pikantny sos z daktylami i pastę Piri-Piri. Kiedy mięso zmięknie, dodać pokrojony serek śmietankowy. Mieszać aż się rozpuści a sos zgęstnieje. Doprawić wg własnego smaku. Podać z ryżem. Udekorować natką pietruszki.