Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka można podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Oto jeden z nich:
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1665
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3061
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1916
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1665
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3061
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1916
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do miski. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską. Odstawić na pół godziny. Olej wlać na rozgrzaną patelnię, włożyć mięso i smażyć przez 10 minut na wolnym ogniu. Wlać bulion, doda pokrojone suszone pomidory, pastę pomidorową , pikantny sos z daktylami i pastę Piri-Piri. Kiedy mięso zmięknie, dodać pokrojony serek śmietankowy. Mieszać aż się rozpuści a sos zgęstnieje. Doprawić wg własnego smaku. Podać z ryżem. Udekorować natką pietruszki.