Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, delikatne w smaku danie z kurczaka.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5548
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5548
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić na dość długie i dość szerokie paski. Mięso posolić, przyprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym, posypać obficie kurkumą i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pomidory w puszce. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać pędy bambusa osączone z wody. Potrawę doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka serwować w towarzystwie brązowego ryżu.
Smacznego!