Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, delikatne w smaku danie z kurczaka.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10409
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3043
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2140
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 828
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10409
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3043
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2140
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 828
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić na dość długie i dość szerokie paski. Mięso posolić, przyprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym, posypać obficie kurkumą i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pomidory w puszce. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać pędy bambusa osączone z wody. Potrawę doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka serwować w towarzystwie brązowego ryżu.
Smacznego!