Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z pędami bambusa

Kurczak z pędami bambusa

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49655

Dodano:

Odsłon: 2332

Fajne, delikatne w smaku danie z kurczaka.

Składniki

  • pierś z kurczaka 3 szt (pojedyncza)
  • pomidory całe 1 puszka
  • pędy bambusa w wodzie 1 puszka
  • kurkuma, sól, pieprz czarny mielony, czosnek granulowany
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak z pędami bambusa

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić na dość długie i dość szerokie paski. Mięso posolić, przyprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym, posypać obficie kurkumą i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pomidory w puszce. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać pędy bambusa osączone z wody. Potrawę doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Kurczaka serwować w towarzystwie brązowego ryżu.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 maja 2014 Mój syn takie coś mi zaserwował ale z białym ryżem.Nie powiem,nawet mi smakowało. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 21 maja 2014 Bardzo fajny przepis, do wypróbowania :) pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 21 maja 2014 lubię bardzo te klimaty :), pozdrawiam Beatko :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń