Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-02-2012
Zdrowo, szybko, kolorowo.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 68
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 215
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 68
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 215
Składniki
Mięso z kurczaka pokroić w paski. To samo zrobić z papryką. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć, imbir pokroić na drobne kawałeczki. Szalotkę pokroić w prążki.
Na patelnię wlać niewielką ilość oliwy z oliwek. Następnie dodać kurczaka, smażyć aż zarumieni się. Podsmażonego kurczaka zdjąć z patelni. Następnie na rozgrzaną patelnię wrzucić czosnek, cebulę i imbir i smażyć około 5 minut. Dodać paprykę, pędy bambusa, kiełki fasoli mung. Dodać sos sojowy i sos ostrygowy. Dusić kilka minut na małym ogniu. Przyprawić według uznania. Gdy papryka zmięknie danie można podawać. Wcześniej potrawę posypać szczypiorkiem.