Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-02-2012
Zdrowo, szybko, kolorowo.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5802
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18949
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7322
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30961
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5802
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18949
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7322
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30961
Składniki
Mięso z kurczaka pokroić w paski. To samo zrobić z papryką. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć, imbir pokroić na drobne kawałeczki. Szalotkę pokroić w prążki.
Na patelnię wlać niewielką ilość oliwy z oliwek. Następnie dodać kurczaka, smażyć aż zarumieni się. Podsmażonego kurczaka zdjąć z patelni. Następnie na rozgrzaną patelnię wrzucić czosnek, cebulę i imbir i smażyć około 5 minut. Dodać paprykę, pędy bambusa, kiełki fasoli mung. Dodać sos sojowy i sos ostrygowy. Dusić kilka minut na małym ogniu. Przyprawić według uznania. Gdy papryka zmięknie danie można podawać. Wcześniej potrawę posypać szczypiorkiem.