Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24401
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 324
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24401
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 324
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić, dusić przez chwilę, po czym dodać szpinak i czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Gdy pieczarki będą miękkie, warzywa zestawić z ognia, wbić jajka, masę energicznie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę masy, następnie usmażonego kurczaka. Mięso przykryć drugą częścią warzyw. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 40 minut.
Smacznego :)