Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z pieczarkami

Kurczak z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48525

Dodano:

Odsłon: 2137

Niskokaloryczny obiad.

Składniki

  • dwie podwójne piersi z kurczaka
  • pieczarki 1 kg
  • szpinak 400 g
  • cebula 1 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • jajko 1- 2 szt
  • sól, pieprz czarny
  • oliwa z oliwek
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić, dusić przez chwilę, po czym dodać szpinak i czosnek pokrojony w drobną kosteczkę.
    Gdy pieczarki będą miękkie, warzywa zestawić z ognia, wbić jajka, masę energicznie wymieszać.
    W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę masy, następnie usmażonego kurczaka. Mięso przykryć drugą częścią warzyw. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 40 minut.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń