Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, aromatyczny, niecodzienny smak kurczaka :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki i przesmażyć na patelni. Przełożyć na talerz. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek drobno pokroić, imbir zetrzeć. Na patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę, czosnek, imbir z papryką chili ok. 2 min. Następnie dodać pokrojone w grube plastry pieczarki i pomidory wcześniej sparzone, obrane ze skórki i drobno pokrojone. Dolać bulion, dodać kurczaka i lekko osolić. Przykryć pokrywką i dusić ok. 1,5 godz. aż mięso będzie miękkie. Ok. 20 min przed końcem zdjąć pokrywkę aby bulion mógł trochę odparować. Dodać słodką paprykę, pieprz, wiórki kokosowe i zmielone migdały, wymieszać i dusić jeszcze ok. 2-3 min.
Na osobnej patelni przesmażyć do kruchości pokrojoną dosyć drobno paprykę i dymkę.
Ugotować ryż, wyłożyć na niego sos z kurczakiem i na wierzch wyłożyć paprykę z cebulką. Smacznego :-)