Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa wymaga tylko lekkiej obróbki mięsa i warzyw, a resztę zrobi za nas piekarnik. Danie to uważam za bardzo smaczne, zdrowe i w miarę tradycyjne, w końcu to mięso przeważa na stołach Polaków. Zapraszam do gotowania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Składniki
Udko z kurczaka myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy ulubionymi przyprawami. Warzywa kroimy w dowolne kształty, mieszamy z olejem i przyprawami. Wymieszane warzywa wkładamy na dno naczynia żaroodpornego, na to wykładamy mięso, przykrywamy folią lub pokrywką i pieczemy w piekarniku do miękkości warzyw i mięsa ok.1-1,5 godziny w 180-200st.C. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. Smacznego.