Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa wymaga tylko lekkiej obróbki mięsa i warzyw, a resztę zrobi za nas piekarnik. Danie to uważam za bardzo smaczne, zdrowe i w miarę tradycyjne, w końcu to mięso przeważa na stołach Polaków. Zapraszam do gotowania.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1068
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7868
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1068
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7868
Składniki
Udko z kurczaka myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy ulubionymi przyprawami. Warzywa kroimy w dowolne kształty, mieszamy z olejem i przyprawami. Wymieszane warzywa wkładamy na dno naczynia żaroodpornego, na to wykładamy mięso, przykrywamy folią lub pokrywką i pieczemy w piekarniku do miękkości warzyw i mięsa ok.1-1,5 godziny w 180-200st.C. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. Smacznego.