Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z pieczonymi warzywami

Kurczak z pieczonymi warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 406

Dodano:

Odsłon: 3550

Potrawa wymaga tylko lekkiej obróbki mięsa i warzyw, a resztę zrobi za nas piekarnik. Danie to uważam za bardzo smaczne, zdrowe i w miarę tradycyjne, w końcu to mięso przeważa na stołach Polaków. Zapraszam do gotowania.

Składniki

  • Udko z kurczaka 160g
  • Ziemniaki 140g
  • Cebula biała 100g
  • Papryka czerwona 70g
  • Papryka zielona 70g
  • Marchew 45g
  • Seler 60g
  • Olej rzepakowy 5g
  • Sok z cytryny 6g
  • Natka pietruszki 6g
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak z pieczonymi warzywami

Przygotowanie

  1. Udko z kurczaka myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy ulubionymi przyprawami. Warzywa kroimy w dowolne kształty, mieszamy z olejem i przyprawami. Wymieszane warzywa wkładamy na dno naczynia żaroodpornego, na to wykładamy mięso, przykrywamy folią lub pokrywką i pieczemy w piekarniku do miękkości warzyw i mięsa ok.1-1,5 godziny w 180-200st.C. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń