Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka podaje z makaronem penne polanym sosem z pieczenia.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Mięso umyj, osusz, posól posyp papryką. Rozgrzej piekarnik do temp. 200 st. C. Do naczynia żaroodpornego wlej olej, ułóż pałki z kurczaka. Piecz przez 20 minut, obracając je w trakcie, aż się ładnie przyrumienią.
Z jednej pomarańczy wyciśnij sok. pozostałe pokrój na duże kawałki. Czosnek posiekaj.
Zmniejsz temperaturę pieczenia do 180 st. C. Do mięsa wlej sok, dodaj kawałki pomarańczy i czosnek. Piecz jeszcze 35 - 40 minut.