Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko 3 składników. Świetnie smakuje w ciepłe dni, kiedy podamy go z dodatkiem ryżu.
patelnia lub brytfanna
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4541
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 563
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4541
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 563
Składniki
Filety z kurczaka przekrajamy wzdłuż na 2 części. Jeśli są polędwiczki to je odkrajamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni lub w brytfannie obsmażany mięso z obu stron. Wykładamy na talerz.
W tym samym naczyniu podsmażamy pomidorki koktajlowe (użyłam z naszego ogródka) przekrojone na połowę oraz drobno posiekany czosnek. Dodajemy suszoną lub świeżą bazylię i mieszamy. Podsmażany ok. 10 minut.
Na dno naczynia układamy podsmażone filety z kurczaka, na nie wykładamy podsmażone pomidorki. Na wierzchu każdego fileta układamy plasterek sera mozzarella. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut, aż ser się rozpuści. Pod koniec dodajemy ulubioną zieleninę - ja dodaję bazylię lub pietruszkę, ale może też być i kolendra (co kto lubi). Świetnie smakuję z dodatkiem ryżu.