Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z porami i pieczarkami, duszony w białym winie bardzo nam zasmakował:). Danie jest delikatne a zarazem dość wyraziste w smaku, bo ostrości nadaje tu por. Polecam na niedzielny obiad, danie robi się bardzo szybko.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2729
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2729
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, por i pieczarki w plastry.
Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem chilli i papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy por, smażymy 2-3 minuty, wlewamy białe wino, dusimy do wyparowania płynów, po czym dodajemy pieczarki, smażymy jeszcze 10-15 minut.
Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku.