Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z porami i pieczarkami, duszony w białym winie bardzo nam zasmakował:). Danie jest delikatne a zarazem dość wyraziste w smaku, bo ostrości nadaje tu por. Polecam na niedzielny obiad, danie robi się bardzo szybko.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 806
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425251
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10756
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 806
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425251
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10756
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, por i pieczarki w plastry.
Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem chilli i papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy por, smażymy 2-3 minuty, wlewamy białe wino, dusimy do wyparowania płynów, po czym dodajemy pieczarki, smażymy jeszcze 10-15 minut.
Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku.