Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z porem i brzoskwiniami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 73
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 73
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Składniki
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę. Por i papryczki chili oczyść, umyj i potnij na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle usmaż na złoty kolor mięso. Dodaj papryczki i dopraw do smaku solą oraz papryką w proszku. Wrzuć por i podsmaż.
Następnie wlej szklankę wody oraz śmietanę. Zagotuj. Pół szklanki soku z brzoskwiń połącz z mąką. Dokładnie wymieszaj i wlej do mięsa. Brzoskwinie pokrój na kawałki i wrzuć do sosu. Gotuj przez 5 minut. Sosem polej ryż. Przed podaniem posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo