Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z porem i brzoskwiniami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 43
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 43
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę. Por i papryczki chili oczyść, umyj i potnij na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle usmaż na złoty kolor mięso. Dodaj papryczki i dopraw do smaku solą oraz papryką w proszku. Wrzuć por i podsmaż.
Następnie wlej szklankę wody oraz śmietanę. Zagotuj. Pół szklanki soku z brzoskwiń połącz z mąką. Dokładnie wymieszaj i wlej do mięsa. Brzoskwinie pokrój na kawałki i wrzuć do sosu. Gotuj przez 5 minut. Sosem polej ryż. Przed podaniem posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo