Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto jako danie, może różnie się kojarzyć każdemu z nas i niekoniecznie musi to być pozytywne wspomnienie smakowe! Jednak jako inspiracja na stworzenie zupełnie nowej potrawy, stało się dla mnie bardzo pomocne i uruchamiające wyobraźnię! W ten sposób wymyśliłem: kurczaka z ryżem na sposób śródziemnomorski! Parmezan, świeże warzywa i odrobina metaxy decydują o finalnym smaku i aromacie... Ale o tym przekonacie się sami jeśli tylko zechcecie wykorzystać mój przepis! Zachęcam i smacznego. <WJ>
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, kroimy w paski. Mniej więcej 5 mm. Podobnie czynimy z papryką, selerem, marchewką i porem. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i gniazda nasienne, również kroimy w paski. Kukurydzę osączamy, kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy ryż, podlewamy metaxą, alkohol odparowujemy. Dodajemy warzywa wraz z fasolą i zalewą, posiekany czosnek, lekko podlewamy bulionem. Cały czas mieszamy ( w razie potrzeby znowu podlewamy odrobiną bulionu ). Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubioną zieleniną i parmezanem.