Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto jako danie, może różnie się kojarzyć każdemu z nas i niekoniecznie musi to być pozytywne wspomnienie smakowe! Jednak jako inspiracja na stworzenie zupełnie nowej potrawy, stało się dla mnie bardzo pomocne i uruchamiające wyobraźnię! W ten sposób wymyśliłem: kurczaka z ryżem na sposób śródziemnomorski! Parmezan, świeże warzywa i odrobina metaxy decydują o finalnym smaku i aromacie... Ale o tym przekonacie się sami jeśli tylko zechcecie wykorzystać mój przepis! Zachęcam i smacznego. <WJ>
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18637
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 683
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 346
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18637
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 683
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 346
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, kroimy w paski. Mniej więcej 5 mm. Podobnie czynimy z papryką, selerem, marchewką i porem. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i gniazda nasienne, również kroimy w paski. Kukurydzę osączamy, kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy ryż, podlewamy metaxą, alkohol odparowujemy. Dodajemy warzywa wraz z fasolą i zalewą, posiekany czosnek, lekko podlewamy bulionem. Cały czas mieszamy ( w razie potrzeby znowu podlewamy odrobiną bulionu ). Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubioną zieleniną i parmezanem.