Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity przepis moje cioci z Bieszczad jest przepyszny.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13561
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 910
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13561
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 910
Składniki
Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić na kawałki. Zmieszać z miodem. Oczyścić marchew, pokroić w plasterki, obrać cebulę i pokroić w kostkę. Rozgrzać w garnku łyżkę oliwy, krótko poddusić marchew i cebulę. Warzywa oprószyć curry, dodać rosół i dusić jeszcze około 10 minut. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Filety z kurczaka pokroić w paski, usmażyć na złoty kolor na łyżce oliwy, posypać solą, pieprzem i imbirem. Mięso wyłożyć na talerz, polać sosem rabarbarowym i posypać natką pietruszki.