Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak kurczaka.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93563
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93563
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
Mięso podzielic na porcje, obrac ze skórki. Włożyc do naczynia żaroodpornego ze śliwkami i liścmi laurowymi, odstawic.
Na patelni ze skórek kurczaka wytopic tłuszcz i na nim podsmażyc cebulkę (przekrojoną na 2 lub 4 części). Dodac pieczarki (jeśli duże, to przekroic). Posypac cukrem, dodac koncentrat pomidorowy, musztardę, piwo i bulion, przyprawic solą i pieprzem, zagotowac. Sosem zalac kurczaka. Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Mąkę wymieszac z sokiem z cytryny i pietruszką (można dodac odrobinę wody). Wlac do kurczaka, zapiekac kolejne 10-15 minut. Podawac z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Smacznego.