Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak kurczaka.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso podzielic na porcje, obrac ze skórki. Włożyc do naczynia żaroodpornego ze śliwkami i liścmi laurowymi, odstawic.
Na patelni ze skórek kurczaka wytopic tłuszcz i na nim podsmażyc cebulkę (przekrojoną na 2 lub 4 części). Dodac pieczarki (jeśli duże, to przekroic). Posypac cukrem, dodac koncentrat pomidorowy, musztardę, piwo i bulion, przyprawic solą i pieprzem, zagotowac. Sosem zalac kurczaka. Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Mąkę wymieszac z sokiem z cytryny i pietruszką (można dodac odrobinę wody). Wlac do kurczaka, zapiekac kolejne 10-15 minut. Podawac z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Smacznego.