Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne jednogarnkowe danie
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 527
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 527
Składniki
Do miseczki przełożyć musztardę, jogurt, miód oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać Marynatą natrzeć mięso z kurczaka i odłożyć na około godzinę.
Kapustę pokroić w kostkę i wyłożyć na dnie żaroodpornego naczynia wcześniej posmarowanego olejem. Na kapuście ułożyć duże kawałki mięsa. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Marchew obrać, pokroić w grube krążki.
Danie piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, pod przykryciem. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Po godzinie dodać. Całość piec jeszcze około 30 min. bez przykrycia.