Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne jednogarnkowe danie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Do miseczki przełożyć musztardę, jogurt, miód oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać Marynatą natrzeć mięso z kurczaka i odłożyć na około godzinę.
Kapustę pokroić w kostkę i wyłożyć na dnie żaroodpornego naczynia wcześniej posmarowanego olejem. Na kapuście ułożyć duże kawałki mięsa. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Marchew obrać, pokroić w grube krążki.
Danie piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, pod przykryciem. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Po godzinie dodać. Całość piec jeszcze około 30 min. bez przykrycia.