Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 991
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17936
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 991
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17936
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawą.Można dać nie całą łyżeczkę bo fix też doda słoności.Odstawiamy na około 30 minut po czy smażymy na niewielkiej ilości oleju w dość głębokiej patelni lub rondlu.Gdy kurczak się podsmaży dodajemy mrożonkę warzyw na patelnię i mieszamy by nic nie przywarło.I tak kilka razy aż warzywa zaczną mięknąć.Przykrywamy by wszystko się poddusiło sprawdzając co jakiś czas miękkość warzyw do uzyskania ulubionego poziomu miękkości.
Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie przygotowujemy fix wg przepisu na opakowaniu dodajemy do mieszanki warzyw z kurczakiem.Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając by wszystkie smaki się przemieszały.I gotowe:)