Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13308
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13308
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawą.Można dać nie całą łyżeczkę bo fix też doda słoności.Odstawiamy na około 30 minut po czy smażymy na niewielkiej ilości oleju w dość głębokiej patelni lub rondlu.Gdy kurczak się podsmaży dodajemy mrożonkę warzyw na patelnię i mieszamy by nic nie przywarło.I tak kilka razy aż warzywa zaczną mięknąć.Przykrywamy by wszystko się poddusiło sprawdzając co jakiś czas miękkość warzyw do uzyskania ulubionego poziomu miękkości.
Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie przygotowujemy fix wg przepisu na opakowaniu dodajemy do mieszanki warzyw z kurczakiem.Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając by wszystkie smaki się przemieszały.I gotowe:)