Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2003
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 63
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2003
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 63
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawą.Można dać nie całą łyżeczkę bo fix też doda słoności.Odstawiamy na około 30 minut po czy smażymy na niewielkiej ilości oleju w dość głębokiej patelni lub rondlu.Gdy kurczak się podsmaży dodajemy mrożonkę warzyw na patelnię i mieszamy by nic nie przywarło.I tak kilka razy aż warzywa zaczną mięknąć.Przykrywamy by wszystko się poddusiło sprawdzając co jakiś czas miękkość warzyw do uzyskania ulubionego poziomu miękkości.
Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie przygotowujemy fix wg przepisu na opakowaniu dodajemy do mieszanki warzyw z kurczakiem.Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając by wszystkie smaki się przemieszały.I gotowe:)