Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na szybkie,sycące i smaczne danie to polecam ten przepis. Aromatyczny kurczak w dużej ilości przypraw z warzywami, lekko ostry w smaku podany z chlebkiem naan.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19192
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232069
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19192
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232069
Składniki
Filety z kurczaka płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Dodajemy kurkumę, paprykę ostrą, sól oraz olej. Dobrze mieszamy i wkładamy do lodówki na pół godziny. Cebulę kroimy w piórka, papryki, cukinię w kostkę. Mięso smażymy na złoty kolor, przekładamy do naczynia i przykrywamy folią aluminiową. Na tej samej patelni podsmażamy warzywa( można dodać odrobinę oleju) około 4 minuty. Dodajemy pozostałe przyprawy(oprócz czarnuszki) oraz mięso. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem około 10 minut, do miękkości warzyw. Na koniec ewentualnie doprawiamy, posypujemy czarnuszką i natką pietruszki. Podajemy z chlebkiem naan. Smacznego.