Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MOJA RODZINA ZACHWYCA SIĘ TYM OBIADEM. KURCZAK Z WARZYWAMI KTÓRY ROBI SIĘ SAM.!!
Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a po...
Odsłon: 1365
Składniki
Mięso przyprawiam i odstawiam. Cebulę podsmażam a marchew i pietruszkę ścieram na tarce o grubych oczkach . Dodaję pokrojony drobno por oraz natkę pietruszki. Do warzyw dokładam dwa woreczki ryżu sypkie. Przygotowuję również bulion może być na przykład z rosołu. Naczynie do zapiekania natłuszczam i wykładam warzywa a na nie mięso. Wszystko zalewam bulionem ,przykrywam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni ok. 1 godziny. Wszystko zależy od miękkości warzyw i mięsa. Po tym czasie danie jest gotowe można podać z surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z btatem
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Sałatka z btatem
Mnóstwo składników odżywczych na jednym talerzu i połączenie stęka wołowego z...
Odsłon: 27
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 130