Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MOJA RODZINA ZACHWYCA SIĘ TYM OBIADEM. KURCZAK Z WARZYWAMI KTÓRY ROBI SIĘ SAM.!!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 443
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 443
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Składniki
Mięso przyprawiam i odstawiam. Cebulę podsmażam a marchew i pietruszkę ścieram na tarce o grubych oczkach . Dodaję pokrojony drobno por oraz natkę pietruszki. Do warzyw dokładam dwa woreczki ryżu sypkie. Przygotowuję również bulion może być na przykład z rosołu. Naczynie do zapiekania natłuszczam i wykładam warzywa a na nie mięso. Wszystko zalewam bulionem ,przykrywam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni ok. 1 godziny. Wszystko zależy od miękkości warzyw i mięsa. Po tym czasie danie jest gotowe można podać z surówką.