Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior, fasolka i kurczak pieczone w glazurze z pasty miso i oleju sezamowego. Pyszne i bardzo proste danie z nutą egzotyki.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 522
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 522
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju. Układamy pokrojoną fasolkę szparagową i małe różyczki kalafiora. Na warzywa wylewamy 2/3 glazury. Teraz wykładamy piersi kurczaka, skórą do góry. Smarujemy je pozostałą glazurą.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut, bez przykrycia. Mięso ma przypieczoną, aromatyczną skórkę, a warzywa pozostają jędrne. Podajemy samodzielnie, z ryżem lub kaszą.