Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior, fasolka i kurczak pieczone w glazurze z pasty miso i oleju sezamowego. Pyszne i bardzo proste danie z nutą egzotyki.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4839
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44710
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 355
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4839
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44710
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 355
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju. Układamy pokrojoną fasolkę szparagową i małe różyczki kalafiora. Na warzywa wylewamy 2/3 glazury. Teraz wykładamy piersi kurczaka, skórą do góry. Smarujemy je pozostałą glazurą.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut, bez przykrycia. Mięso ma przypieczoną, aromatyczną skórkę, a warzywa pozostają jędrne. Podajemy samodzielnie, z ryżem lub kaszą.