Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-09-2010
Przepis dla amatorów wszelkich zapiekanek., w myśl diety dr Dukana (II PW) z małym odstępstwem dla łasuchów :)
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1733
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4893
Polecam.
Odsłon: 122
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7287
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1733
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4893
Polecam.
Odsłon: 122
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7287
Składniki
Rozmrozić szpinak, dodać czosnek, odrobinę vegety, podduszone piórka cebuli i plasterki pieczarki.
Pierś pokroić w kostkę lub paski, otoczyć w przyprawie, przyrumienić na teflonowej patelni.
W kamionce lub innej formie ułożyć szpinak, na nim kawałki kurczaka.
Sos beszamelowy wg Dukan''''a: rozpuścić 2 łyżki maizeny w zimnym mleku. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową. (sos rewelacyjnie udaje beszamel bez zbędnego tłuszczu!)
Można całość posypać tartą mozzarellą (niestety dr Dukan zabrania spożywania serów żółtych)
Zapiekać w piekarniku z termoobiegiem lub grillem ok 15 min w temp. 200st. C. Porcja dla 1 lub 2 osób.