Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak zapiekany pod serem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w paski i włóż do miski. Posól, poprósz mąką, wymieszaj (jeśli używasz upieczonego mięsa, tylko je pokrój). Oczyść pieczarki i por, pokrój. Na patelni rozgrzej olej i szybko obsmaż mięso. Dodaj pieczarki i razem podsmaż. Zalej śmietaną, dopraw pieprzem, dodaj starty czosnek i por.
Wysmaruj foremki do zapiekania olejem i wysyp bułką tartą. Napełnij je mieszanką z kurczakiem i posyp startym serem. Piecz w temp. 180 °C ok. 20 min. Udekoruj ziołami i podaj.Źródło: Świat kobiety