Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygodne i łatwe danie obiadowe. Wygodne dlatego, nie trzeba co chwilę zaglądać do niego i można oglądać ulubiony serial ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w plastry i układamy na ryżu. Kurczaka (pałki, filety z piersi lub całe nogi) myjemy, nacieramy przyprawą i układamy na cebuli. Zostawiamy do czasu przygotowania zalewy.
Następnie przygotowujemy zalewę mieszając wszystkie składniki i gotujemy. Gdy masło rozpuści się wlewamy zalewę do kurczaka. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką lub aluminiową folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 75 minut. Po tym czasie ściągamy przykrycie i trzymamy w piekarniku jeszcze 15 minut.