Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygodne i łatwe danie obiadowe. Wygodne dlatego, nie trzeba co chwilę zaglądać do niego i można oglądać ulubiony serial ;)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2814
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2814
Składniki
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w plastry i układamy na ryżu. Kurczaka (pałki, filety z piersi lub całe nogi) myjemy, nacieramy przyprawą i układamy na cebuli. Zostawiamy do czasu przygotowania zalewy.
Następnie przygotowujemy zalewę mieszając wszystkie składniki i gotujemy. Gdy masło rozpuści się wlewamy zalewę do kurczaka. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką lub aluminiową folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 75 minut. Po tym czasie ściągamy przykrycie i trzymamy w piekarniku jeszcze 15 minut.