Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygodne i łatwe danie obiadowe. Wygodne dlatego, nie trzeba co chwilę zaglądać do niego i można oglądać ulubiony serial ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 927
Składniki
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w plastry i układamy na ryżu. Kurczaka (pałki, filety z piersi lub całe nogi) myjemy, nacieramy przyprawą i układamy na cebuli. Zostawiamy do czasu przygotowania zalewy.
Następnie przygotowujemy zalewę mieszając wszystkie składniki i gotujemy. Gdy masło rozpuści się wlewamy zalewę do kurczaka. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką lub aluminiową folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 75 minut. Po tym czasie ściągamy przykrycie i trzymamy w piekarniku jeszcze 15 minut.