Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygodne i łatwe danie obiadowe. Wygodne dlatego, nie trzeba co chwilę zaglądać do niego i można oglądać ulubiony serial ;)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1723
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1723
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w plastry i układamy na ryżu. Kurczaka (pałki, filety z piersi lub całe nogi) myjemy, nacieramy przyprawą i układamy na cebuli. Zostawiamy do czasu przygotowania zalewy.
Następnie przygotowujemy zalewę mieszając wszystkie składniki i gotujemy. Gdy masło rozpuści się wlewamy zalewę do kurczaka. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką lub aluminiową folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 75 minut. Po tym czasie ściągamy przykrycie i trzymamy w piekarniku jeszcze 15 minut.