Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszne danie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4511
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12220
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4511
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12220
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Składniki
Udka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym. W rondelku zagotowujemy bulion, dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy 10 min (od momentu zawrzenia). Dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, lekko redukujemy (5 min), do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sosem zalewamy mięso. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i zapiekamy przez 40 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.