Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszne danie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3720
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 875
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3720
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 875
Składniki
Udka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym. W rondelku zagotowujemy bulion, dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy 10 min (od momentu zawrzenia). Dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, lekko redukujemy (5 min), do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sosem zalewamy mięso. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i zapiekamy przez 40 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.