Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz inspiracji na wyjątkowy obiad, który nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także wygląda apetycznie, to dobrze trafiłeś! Kurczak ze szpinakiem i tortellini w kremowym sosie to danie, które zaskoczy Twoich gości i zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. To szybki i prosty przepis, idealny na każdą okazję – zarówno na codzienny obiad, jak i na specjalne spotkanie z bliskimi.
deska do krojenia, miska, nóż
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2082
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1233
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 43
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 59
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 56
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2082
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1233
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 43
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 59
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 56
Składniki
W garnku z lekko osolonym wrzątkiem gotujemy tortellini według przepisu na opakowaniu.
Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę, po czym oprószamy solą i czarnym pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło z niewielka ilością oleju i smażymy kurczaka, od czasu do czasu mieszając. Do kurczaka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko chwilę podsmażamy, mieszamy. Następnie dodajemy liście szpinaku, całość razem łączymy i smażymy do momentu aż szpinak zwiędnie. Na końcu wlewamy śmietanę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i gotujemy kilka minut aż sos zgęstnieje, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane danie łączymy z ugotowanym tortellini oraz posiekaną natką i od razu podajemy.