Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z wami przepisem na podudzia z kurczaka z rosołu, które po ugotowaniu rosołu wyjmuję, wkładam do panierki i smażę. Wychodzą pyszne i mam do drugiego dania jak znalazł. Polecam
garnek, naczynia na panierkę, patelnia, widelec,
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3295
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 102
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 256
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3295
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 102
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 256
Składniki
Podudzia oczyścić , umyć i ugotować z nich rosół. Gdy podudzia są prawie miękkie ( nie do końca ) wyjąć z rosołu, wystudzić. W misce rozbełtać jajka z dodatkiem mleka i przyprawą do kurczaka. Bułkę tartą wsypać do drugiego naczynia. Podudzia obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Podudzia po ugotowaniu , panierowane.
Po usmażeniu gotowe do podania.