Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z wami przepisem na podudzia z kurczaka z rosołu, które po ugotowaniu rosołu wyjmuję, wkładam do panierki i smażę. Wychodzą pyszne i mam do drugiego dania jak znalazł. Polecam
garnek, naczynia na panierkę, patelnia, widelec,
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 56
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 56
Składniki
Podudzia oczyścić , umyć i ugotować z nich rosół. Gdy podudzia są prawie miękkie ( nie do końca ) wyjąć z rosołu, wystudzić. W misce rozbełtać jajka z dodatkiem mleka i przyprawą do kurczaka. Bułkę tartą wsypać do drugiego naczynia. Podudzia obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Podudzia po ugotowaniu , panierowane.
Po usmażeniu gotowe do podania.