Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z wami przepisem na podudzia z kurczaka z rosołu, które po ugotowaniu rosołu wyjmuję, wkładam do panierki i smażę. Wychodzą pyszne i mam do drugiego dania jak znalazł. Polecam
garnek, naczynia na panierkę, patelnia, widelec,
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
Podudzia oczyścić , umyć i ugotować z nich rosół. Gdy podudzia są prawie miękkie ( nie do końca ) wyjąć z rosołu, wystudzić. W misce rozbełtać jajka z dodatkiem mleka i przyprawą do kurczaka. Bułkę tartą wsypać do drugiego naczynia. Podudzia obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Podudzia po ugotowaniu , panierowane.
Po usmażeniu gotowe do podania.