Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy sposób na pieczonego kurczaka - sprawdź sam :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 302
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 708
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 722
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 302
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 708
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 722
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Składniki
Kurczaka natrzeć na zewnątrz i od wewnątrz olejem, solą, pieprzem, papryką.
Piec nagrzać do 180-190 stopni bez termoobiegu, i piec co najmniej 1,5 godziny, co jakiś czas podlewając wyciekającym sokiem. Ja piekę na kratce z piekarnika a pod spód daję blachę z piekarnika. Można na tą blachę wlać również szklankę wody lub bulionu i podlewać kurczaka. Kurczak jest bardzo soczysty. SMACZNEGO!