Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny kurczak bez udziwnień. ;)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Umytego kurczka nadziewamy pietruszką (mozna też dać jabłko), naceiramy przyprawami. Odrobine oleju wlewamy na dno brytfanki, kładziemy kurczaka.
Pieczemy w 200 stopniach (po godzinie można zmniejszyć) ok 1,5 godziny, zależnie od wielkości, na złoty kolor. Od czasu do czasu podlewamy go odrobiną wody, a następnie powstałym sosem. Pod koniec pieczenia (na jakieś 15 minut) warto zdjąć pokrywkę, by skórka sie przypiekła i była chrupiąca. Smacznego!