Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny kurczak bez udziwnień. ;)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Umytego kurczka nadziewamy pietruszką (mozna też dać jabłko), naceiramy przyprawami. Odrobine oleju wlewamy na dno brytfanki, kładziemy kurczaka.
Pieczemy w 200 stopniach (po godzinie można zmniejszyć) ok 1,5 godziny, zależnie od wielkości, na złoty kolor. Od czasu do czasu podlewamy go odrobiną wody, a następnie powstałym sosem. Pod koniec pieczenia (na jakieś 15 minut) warto zdjąć pokrywkę, by skórka sie przypiekła i była chrupiąca. Smacznego!