Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny kurczak bez udziwnień. ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414542
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414542
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Umytego kurczka nadziewamy pietruszką (mozna też dać jabłko), naceiramy przyprawami. Odrobine oleju wlewamy na dno brytfanki, kładziemy kurczaka.
Pieczemy w 200 stopniach (po godzinie można zmniejszyć) ok 1,5 godziny, zależnie od wielkości, na złoty kolor. Od czasu do czasu podlewamy go odrobiną wody, a następnie powstałym sosem. Pod koniec pieczenia (na jakieś 15 minut) warto zdjąć pokrywkę, by skórka sie przypiekła i była chrupiąca. Smacznego!