Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w gulaszu"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę. Obsmaż w głębokim rondlu na 3 łyżkach oleju. Dodaj posiekaną cebulę. Dopraw. Dodaj koncentrat pomidorowy, posyp mąką i wymieszaj. Wlej litr wody, dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj ok. 1,5 godz.
Papryki oczyść i pokrój. Dodaj do mięsa na pół godziny przed końcem gotowania. Grzyby oczyść i pokrój. Smaż 5 minut na 2 łyżkach oleju. Dodaj do mięsa, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Rozłóż gulasz na talerze, posyp posiekaną pietruszką.
Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień